Дронът Staaker BG-300  включва и комплект от четири моторизирани релсови

...
Дронът Staaker BG-300  включва и комплект от четири моторизирани релсови
Коментари Харесай

Дрон на колела инспектира жп линии и излита, ако идва влак


Дронът Staaker BG-300  включва и комплект от четири моторизирани релсови колела
(снимка: Nordic Unmanned)

Въпреки че инспекцията на железопътните релси е доста значима задача, инспекциите нормално се правят при неналичието на придвижване на влакове. Новият железопътен дрон Staaker BG-300 Railway Drone предлага опция. Той се движи по релсите и просто излетява, когато към него се доближава трен.

Произведен от норвежката компания Nordic Unmanned, BG-300 е многокоптерен дрон, задвижван от, който включва и комплект от четири моторизирани релсови колела. С тях дронът може да се движи по железопътна линия със междинна скорост от 20 км/ч. Машината е способна да пропътува до 200 км едновременно.

Движейки се, дронът ревизира релсите, употребявайки камери и „ други датчици ”, заяви. Може да бъде натоварена и със задачата да смазва релсовите превключватели, в случай че е належащо.



Интересното е, че в случай че срещне различен железопътен трафик, BG-300 ще излети самостоятелно от релсите, с цел да се махне от пътя на идващия трен – и ще чака, до момента в който композицията премине. Машината може да употребява летенето и за прекосяване от едни релси към други.

Според, дронът BG-300 е създаден в партньорство с „ огромен европейски притежател на национална железопътна инфраструктура ”. Машината би трябвало да стартира действителна работа в Европа от първата половина на идната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР